Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rosbief
  6. Gebraden rosbief met asperges.

Gebraden rosbief met asperges.

Door: aspergekokertje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1000 g rosbief
50 g boter (bakboter)
12 asperges
2 eierdooiers
0.25 eetlepel citroensap
0.5 takje peterselie
peper
zout
125 g boter (roomboter)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bakboter verhitten in een braadslee, het vlees bestrooien met peper en zout en 15 tot 20 minuten braden in een voorverwarmde oven.

Intussen de peterselie wassen. De blaadjes van de stelen plukken, laten uitlekken en fijnhakken.

Met een dunschiller de asperges schillen van kop naar voet. Het harde gedeelte van de voet afbreken en bewaren voor aspergesoep. De geschilde asperges opbinden met katoengaren en in gezouten water gedurende ongeveer 12 minuten laten gaarkoken. Laten uitlekken op een doek.

In een pannetje met een dikke bodem de eierdooiers mengen met het citroensap, zout en peper. Opkloppen au bain-marie tot stevig schuim. Het pannetje uit het warmwaterbad nemen en de boter er in kleine klontjes doorroeren. De saus warm houden in een lauwwarme bain-marie.

Het vlees uit de braadslee nemen. Het overtollige braadvet weggieten. De bodem deglaceren met een half kopje water en laten inkoken.

Het vlees in plakken snijden en op een serveerschotel leggen.

De asperges naast het vlees schikken met de kopjes naar buiten. Een beetje saus over de onderste helft van de asperges gieten. De rest van de saus, vermengd met de braadjus er afzonderlijk bij geven en bestrooien met gehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top