Lamsstoof a la Maroccaine

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2003

Stoofschotel van lamsvlees met groenten en aardappelen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 - 500 gr. lamsbout(schijf)
1 flinke ui
1 bescheiden winterwortel
4 tomaten
4 vastkokende aardappelen
1/2 rode paprika
gember (2-3 cm)
knoflook (5-6 teentjes)
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
2 theelepels kaneelpoeder
2-3 theelepels scherpe paprikapoeder
boter/(olijf)olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het lamsvlees in stukken (blokje van 3 x 3 cm). Snipper de gember en de knoflook (of pers ze uit).
Snijd de ui klein.
Doe vlees, sap van sinaasappel en citroen, gember, knoflook en kaneel in een kom en laat 15 min. tot een 1/2 uur marineren.

Bereidingswijze

Doe boter of (olijf)olie in een flinke braadpan en voeg de stukjes vlees (zonder de marinade) toe. Braad het vlees aan en laat het vocht inkoken totdat het vlees enigszins bruin wordt. Voeg dan de in stukjes gesneden wortel toe en laat dit even meebraden. Doe dan de marinade bij het vlees, evenals de paparikapoeder Voeg de ontvelde en kleingesneden tomaten toe. Laat het geheel aan de kook komen. Stoof gedurende ongeveer 10 min. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Voeg ze aan de stoofschotel toe, evenals wat water om het geheel net onder te zetten. Breng alles aan de kook en stoof het gaar in nog ongeveer 20 min. Voeg tegen het eind de paprika toe, zodat deze nog knapperig is als de stoofschotel klaar is.

Serveertip

Serveer met een frisse salade en couscous.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sabinesylvie avatar
sabinesylvie 12-11-2003

Heb recept gemaakt met kalfs ipv lamsvlees (er was geen lams meer verkrijgbaar) en iedereen vond het lekker !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten