1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse kip

Surinaamse kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 hele kip
3 teentjes knoflook
1 1/2 rode spaanse peper
zout
2 limoenen
4 bosuitjes
1 sjalotje
3 takjes peterselie
4 eetlepels olijfolie


Verder heb je nodig


Extra nodig: Keukenpapier en aluminiumfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de kip in stukken. Spoel de stukken kip en dep ze droog.
Pel en pers de teentjes knoflook.
Was de rode peper, verwijder de zaadlijst en snij de peper in schuine ringetjes.
Pers de limoenen uit.
Was en snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
Pel en snipper het sjalotje fijn.
Was en hak de peterselie fijn.
Roer een marinade van de knoflook, rode peper, limoensap, bosui, sjalot, helft van de peterselie, zout en de olijfolie.
Schenk de marinade over de kip en laat deze afgedekt ca. 3 uur in de koelkast staan.
Verwarm de over voor op grillstand.
Grill de kip midden in de oven in ca. 45 minuten gaar. Dek ze de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie.

Serveertip

Lekker met gekookte Surinaamse rijst en een sperzie(kouseband)-ananassalade.

Wijnadvies: Vreugh'vol Chardonnay,
Zuid-Afrikaanse witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top