RODE UIENCOMPOTE
- Internationaal, Bijgerecht
- 10-20 min.
DEZE COMPOTE IS HEERLIJK BIJ ALLE SOORTEN GEBRADEN OF GEGRILD VLEES.
Ingrediënten 4 personen
VOOR CA.21/2 DL2 el koudgeperste olijfolie1 el fijngehakte knoflook4 el gesnipperde sjalotjes1 tl verse tijmblaadjes300 g rode uien,in dunne ringen gesneden4 el tawny port11/2 dl droge rode wijnschepje suiker(naar smaak)1 el balsamico-azijnzout en peper3 el gesneden peterselieBereidingswijze
- Verhit de olie in een zware koekepan op een matig vuur.
- Voeg de knoflook,sjalot en tijmblaadjes toe en laat onder af en toe roeren ca. 5 min. fruiten of tot de sjalot zacht is.
- Roer er de rode ui door,draai het vuur laag en laat alles ca. 10 min. fruiten of tot de rode ui zacht is.
- Voeg de port,wijn,suiker en azijn toe en laat onder regelmatig omscheppen het geheel 10 tot 15 min. sudderen of tot het vocht verdampt is.
- Breng op smaak met wat zout en peper en schep er vlak voor het serveren peterselie door.