RODE UIENCOMPOTE

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.

DEZE COMPOTE IS HEERLIJK BIJ ALLE SOORTEN GEBRADEN OF GEGRILD VLEES.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR CA.21/2 DL2 el koudgeperste olijfolie1 el fijngehakte knoflook4 el gesnipperde sjalotjes1 tl verse tijmblaadjes300 g rode uien,in dunne ringen gesneden4 el tawny port11/2 dl droge rode wijnschepje suiker(naar smaak)1 el balsamico-azijnzout en peper3 el gesneden peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een zware koekepan op een matig vuur.
  • Voeg de knoflook,sjalot en tijmblaadjes toe en laat onder af en toe roeren ca. 5 min. fruiten of tot de sjalot zacht is.
  • Roer er de rode ui door,draai het vuur laag en laat alles ca. 10 min. fruiten of tot de rode ui zacht is.
  • Voeg de port,wijn,suiker en azijn toe en laat onder regelmatig omscheppen het geheel 10 tot 15 min. sudderen of tot het vocht verdampt is.
  • Breng op smaak met wat zout en peper en schep er vlak voor het serveren peterselie door.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten