1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gyros
  6. Gevulde paddenstoelen met gyros en rucolasalade

Gevulde paddenstoelen met gyros en rucolasalade

Door: vifke

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-04-2003

Ingrediënten


10 portobello?s

2 bosjes rucola

150 g cashewnoten

150 g feta kaas

4 pomodori tomaten

1,5 dl olijfolie

1 dl balsamico azijn

300 gr. Varkensvlees
2 el gemengde kruiden (oregano, tijm, komijnzaad, rozemarijn en laurierblad)
2 tl. Paprikapoeder
2 teentjes Knoflook

1 tl cayennepeper



10 pers

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de stelen van de paddestoelen en snijd deze in stukken.

Verwijder het zwarte mos onder de paddestoelen, plaats ze op een oven schaal, bestrooi ze met peper en zout, besprenkel ze met olijfolie en plaats ze 15 minuten in de oven op 180 graden.

Snijd de tomaten en feta in blokjes. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan, voeg de noten en de gehakte stelen van de paddestoelen toe en bak het enkele minuten op hoog vuur. Neem de pan van het vuur, de tomaten, de olie en de azijn toevoegen en opsmaak maken met peper, zout en suiker.

Maak het varkensvlees droog met keukenpapier en snij het in dunne reepjes. Hak alle kruiden fijn in de keuken machine en bestrooi er het vlees mee. Voeg de knoflook, paprikapoeder en cayennepeper toe. Verwarm in een pan wat olijfolie en bak het vlees op hoog vuur bruin en gaar. En laat het afkoelen.



Serveertip

Verdeel de paddestoelen over de borden

Meng de rucola met het tomatenmengsel en de feta tot een salade.

Verdeel de salade over de paddestoelen en strooi het vlees over de salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top