1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Tortellini ovenschotel met spinazie en mozzarella

Tortellini ovenschotel met spinazie en mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2003

Ingrediënten 4 personen


400 gram (verse) ravioli of tortellini naar keuze. 2 blikken gepelde tomaten. 6 teentjes knoflook. 2 uien 800 gram verse spinazie. Mozarella


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Een recept van mijn vriendinnetje Janneke: superlekker, supermakkelijk --> wat wil je nog meer?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fruit 4 fijngesneden teentjes knoflook met een fijngesneden ui, voeg de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree toe en laat op een laag vuurtje pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker of zoetstof. Hoe langer je de tomatensaus laat pruttelen, hoe lekkerder ie wordt (hij mag best 1,5 uur opstaan maar het kan ook korter als je weinig tijd hebt).

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim water beetgaar. Roerbak de spinazie met knoflook en ui in olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in de ovenschotel de pasta met de tomatensaus. Doe hieroverheen de spinazie (eerst laten uitlekken!). Verdeel vervolgens de in plakken gesneden Mozarella erover en laat het geheel 20 minuten in de oven gratineren.

Serveertip

Eventueel een lekkere salade met wat Ciabatta erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top