1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Roergebakken speklappen

Roergebakken speklappen

Door: brando70

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 gesnipperd teentje knoflook * 400-500 gram in reepjes gesneden speklappen * 4 eetlepels zonnebloemolie * 2 in ringen gesneden uien * 2 in dikke reepjes gesneden courgettes * 1 in dikke repen gesneden aubergine * 1 klein blikje toamtenpuree * peper * zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schep de knoflook door de speklappen. Verhit de olie in een wok en bak het vlees al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur. Schep het uit de pan. Bak de uien, de courgette en de aubergine 5 minuten al omscheppend in het bakvet en voeg het vlees toe. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg 1/2 dl heet water en peper en zout naar smaak toe. Roerbak alles nog 2 minuten.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top