Satésaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-04-2003

Indonesische Satésaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 volle eetlepels pindakaas,
2 teentjes knoflook,
1 ui,
1 deciliter (soja-)melk,
of vleesbouillon of water,
2 eetlepels ketjap manis,
4 theelepels citroensap,
4 eetlepels suiker,
3 theelepels sambal oelek,
zout naar smaak,
gemberpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pollepel, om mee te pletten, ijzeren pannetje

Bereidingswijze

Plet de knoflook en snipper het samen met het uitje en fruit het aan in een pannetje. Voeg de pindakaas en de helft van de vloeistof (het lekkerste is bouillon) geleidelijk toe en laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Voeg langzaam de overgebleven melk, bouillon of water toe en roer de rest van de ingrediënten en eventueel de gember door het mengsel. Voeg naar smaak sambal toe. Als de saus te dik wordt nog wat (soja-)melk of water toevoegen. Bij te dunne saus nog wat pindakaas toevoegen. Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.

Serveertip

Lekker met Cevapcici

Laatste reacties

Wendy624 avatar
Wendy624 28-09-2011

Ik heb hem nu verschillende keren gemaakt en vind het een overheerlijke satésaus!Enige wat ik persoonlijk veranderd heb is de hoeveelheid suiker ,want ik vond 4 lepels erg veel, maar dat is persoonlijk. Complimenten hoor!

shalimara avatar
shalimara 24-10-2003

Pik deze ook lekker mee ;)

freggles avatar
freggles 31-08-2003

Zeer gemakkelijk en lekker als je geen instant in huis hebt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten