1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Satésaus

Satésaus

Door: freggles

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-04-2003

Ingrediënten 2 personen


4 volle eetlepels pindakaas,
2 teentjes knoflook,
1 ui,
1 deciliter (soja-)melk,
of vleesbouillon of water,
2 eetlepels ketjap manis,
4 theelepels citroensap,
4 eetlepels suiker,
3 theelepels sambal oelek,
zout naar smaak,
gemberpoeder


Verder heb je nodig


Pollepel, om mee te pletten, ijzeren pannetje


Indonesische Satésaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Plet de knoflook en snipper het samen met het uitje en fruit het aan in een pannetje. Voeg de pindakaas en de helft van de vloeistof (het lekkerste is bouillon) geleidelijk toe en laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Voeg langzaam de overgebleven melk, bouillon of water toe en roer de rest van de ingrediënten en eventueel de gember door het mengsel. Voeg naar smaak sambal toe. Als de saus te dik wordt nog wat (soja-)melk of water toevoegen. Bij te dunne saus nog wat pindakaas toevoegen. Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met Cevapcici



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van freggles
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top