T-bone steak met BBQ sauce

  • Amerikaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 T-bone steaks

voor de basting sauce:

4 el olijfolie

4 el rode wijn

2 tl citroensap

2 teentjes knoflook, gehakt

1 ui, gesnipperd



1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngehakt

2 el olijfolie

1 el rode wijnazijn

200 g gepelde tomaten, fijngesneden

1 el worcestersauce

1/2 el bruine suiker

1/2 tl cayennepeper

maizena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BBQ sauce:

Fruit ui en knoflook. blus af met de azijn en voeg tomatenpulp, worcestersauce en suiker toe. Laat 30 min. op laag vuur inkoken, voeg dan cayennepeper en wat zout toe. Bindt evt. met wat maizena en laat helemaal afkoelen.

Meng alle ingredienten voor de basting sauce en smeer het vlees er voor en tijdens het roosteren op een grillpan of op de barbecue regelmatig mee in. Grill de T-bone steaks - afhankelijk van gewicht - in ca. 3-5 min. per kant medium rare.

Serveertip

Lekker met gefrituurde uiringen (zie bij bijgerechten op mijn pagina) en een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten