Apple crumble

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
675 g frisse moesappels; 50 g suiker; 1-2 el water; 110 g bloem; 55 g roomboter, in blokjes; 55 g suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vlaaivorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de appels, snij in parten en kook op zacht vuur met suiker en water halfgaar. Schep ze in een lage, ingevette taartvorm. Wrijf de boter in de bloem tot formaat grove broodkruimels en strooi het over de appels. Bak de crumble in 30-45 minuten, of tot de bovenkant goudkleurig is.

Serveertip

Variaties: voeg desgewenst toe aan kruimeldeeg: flinke snuf kaneel en/of 1 tl citroenrasp en/of wat gemalen amandelen.
Lekker met lobbig geslagen room en bruine basterdsuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten