Vegetarische kroketten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g (oudbakken) brood

100 g geroosterde pinda?s of cashewnoten

150 g prei, alleen het lichtgekleurde deel

1 rode paprika

1 blikje maiskorrels (circa 200 g)

100 g versgeraspte Pecorino

100 gr feta

2 eetl. gefruite uitjes

2 theel. fijngehakte peterselie

2 theel. kerrie

zout en versgemalen peper

3 eieren

scheutje melk

3 eetl. bloem

zonnebloemolie/olijfolie om te bakken of te frituren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 636,76 kcal
Koolhydraten 40,26 g
Eiwitten 30,46 g
Vetten 37,45 g

Bereidingswijze

Verkruimel het brood met de noten in de foodprocessor en doe in een kom. Verkruimel de feta. Snijd de schoongemaakte prei in delengte in vieren en daarna in smalle boogjes. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine blokjes. Spoel de maiskorrels af in een zeef en laat ze goed uitlekken. Doe de feta, de prei, de paprika, de mais, de geraspte kaas, de gefruite uitjes, de peterselie, de kerrie en wat zout en peper bij het brood en meng goed door elkaar. Voeg een heel ei en twee eierdooiers toe en meng nogmaals tot het een samenhangend mengsel is. (De eiwitten worden gebruikt om de kroketten te paneren). Voeg een scheutje melk toe als het mengsel te droog mocht zijn. Vorm met bebloemde handen acht kroketten van het mengsel en zet ze, als ze niet meteen worden gaar bakken, in de koel- kast. Klop de eiwitten los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede bord. Haal de kroketten eerst door het eiwit en daarna door de bloem. Verhit een laagje olie in de koekenpan of verhit de olie in de frituurpan. Bak de kroketten in de koekenpan in circa 8 minuten rondom goudbruin of frituur ze in twee porties in circa 4 minuten per portie.

Serveertip

Lekker met risotto of pasta en een pittige tomatensaus.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henny_b_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten