1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Canape met Komkommer en Zalmmousse

Canape met Komkommer en Zalmmousse

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-04-2003

Ingrediënten 8 personen


1 komkommer
100 g zalm, op eigen nat
1 grote sjalot
1 potje petit suisse, 0% v.g.
8 cl vetarme room, 8% v.g.
4 eetlepels gehakte bieslook
80 g rond toastbrood
peper en zout



POINTS per persoon 1
Voor 8 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de komkommer zonder te schillen. Snij de komkommer in plakjes. Laat de zalm uitlekken. Pel en hak de sjalot. Meng de zalm met de gehakte sjalot en voeg de room, de petit suisse en 2 eetlepels gehakte bieslook toe. Kruid met peper en zout. Klop het zalmmengsel op tot er een schuimige massa ontstaat.

Bereidingswijze

Bestrijk de sneetjes brood met de zalmmousse en leg er een plakje komkommer op. Werk af met een toefje zalmmousse en strooi er de gehakte bieslook over.

Serveertip

Dien gekoeld op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top