1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2003

Ingrediënten 4 personen


400 g kleine, lange aardappelen
40 cl magere melk
2 eetlepels geraspte gruyerekaas
1 ei
1 knoflookteentje
1 koffielepel margarine
nootmuskaat
peper en zout


Verder heb je nodig


Snelkookpan


Aantal POINTS per persoon 3
Voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?C (stand 7).
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne schijfjes. Kook ze gedurende 5 minuten in de snelkookpan.

Bereidingswijze

Breng intussen de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel geraspte kaas, het gehakte knoflookteentje en het ei onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een ovenschotel en giet er het melkmengsel over. Bestrooi met de geraspte kaas en leg er de margarine op.
Plaats ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top