1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bavarois

Bavarois

Door: thaleros

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2003

Ingrediënten 8 personen


Melk 1 liter, slagroom 0,5 liter, eierdooiers 4 stuks, suiker 200 gram, poedergelatine 25 gram, vanillestokje 1 stuk


Verder heb je nodig


Garde


Een overheerlijke bavarois op melkbasis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De melk met het vanillestokje aan de kook brengen. Van het vuur halen en het vanillestokje 10 min (onder deksel) in de melk laten trekken. Klop de eierdooiers met de suiker op en giet de warme melk erin onder voortdurend roeren. Op het vuur laten binden zonder te koken. Roer de in een klein beetje koud water aangemaakte gelatine erdoor. Zodra de gelatine opgelost is, doet u de massa door een punt zeef. Zet de bavarois op een koude plaats en roer hem af en toe. U kunt hem op ijs zetten. Dan moet Uvoortdurend roeren. Zodra de massa begint te geleren (teken van opstijven), spatelt U de opgeslagen room erdoor. Schep de baverois in natte puddingvormen. Laat in de koeling opstijven.

Serveertip

Om de pudding te storten, moet u de vorm een paar seconden in warm water houden. Stort hem op een gekoelde schaal.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thaleros
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top