Phad of Pad Si-iew - Thaise gebakken noedels met sojasaus

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2003

Si-iew (spreek uit met de Engelse worden "see jew") is de naam voor een zoete en donkere sojasaus, afkomstig bij de grens met China. In Thailand wordt dit gerecht gegeten als lunchgerecht.
Wij 'Hollanders' en uiteraard ook 'andere' landslieden kunnen dit als hoofdgerecht eten!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Marineertijd: minimaal 1 uur


3-5 teentjes knoflook, gehakt

1 ei, geklopt

1 eetlepel maizena of bloem

1 eetlepelrijstwijn

1 eetlepel vissaus

4 eetlepels zoete donkere sojasaus

2 eetlepels oestersaus

1 eetlepel palmsuiker of donker bruine suiker

1 theelepel sesam olie

1 theelepel versgemalen zwarte peper

1 eetlepel fijngehakte gemberwortel

2 eetlepels gehakte bosuitjes

1 gehakte rode ui

1 eetlepel dungesneden habanero of chilipeppers (naar smaak)



200 gr dun gesneden (roerbak)rundvlees. Laat dit eventueel de slager doen met de snijmachine.



200 gr brede rijstnoedels, indien verkrijgbaar, (toko) of neem anders mihoen.

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel palmsuiker

2 eetlepels oester saus

2 eetlepels zoete donkere sojasaus

250 gr broccoliroosjes

100 cl kokosmelk (naar smaak)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Kook de noedels gaar zoals staat aangegeven op de verpakking.



Bereidingswijze

Verhit een wok en schenk hierin de olie; roer de pan even door en bak het gemarineerde vlees tot het bijna gaar is (1 minuut). Voeg de noedels toe en de overige ingredienten en laat het door en door warm worden. Proef even; de smaak moet aan de zoete kant zijn met een wat zoute nasmaak).

Serveertip

Serveer met ?rijst? en b.v. chilisaus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 13-03-2008

Dit lijkt mij héél lekker en dus heb ik het meegenomen! Groetjes,Marijke

pwiggers avatar
pwiggers 03-03-2008

Dit recept neem ik graag van je mee. Je hoort tzt hoe het gesmaakt heeft. Bedankt, Petra

recepten_van_omalidy avatar

Het gerecht zelf is zo klaar !!! Wel moet je veel ingredienten klaarzetten. Een volgende keer doe ik geen kokosmelk meer erbij en je kan er gewoon (rijst)mie bij eten en het vlees bovenop de mie scheppen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten