Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aspergeijs met amandelen en tomatenconfiture

Aspergeijs met amandelen en tomatenconfiture

Door: aspergekokertje

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
1 dl melk
2 1/2 dl slagroom
250 gr suiker
6 eidooiers

Voor de tomatenconfiture:
1 dl water
150 gr suiker
1 eetlepel roze pepers
8 gehalveerde tomaten
1/2 theelepel Worcestershiresauce
1/2 vanillestokje
4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum
100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180?C)



Weer een nagerecht met asperges.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de melk met de slagroom en de suiker.
Sla de eidooiers met een Mixer schuimig.
Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.
Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetiere te gieten, waarin hij tot een smeuig ijs wordt gedraaid.
Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.
Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.
Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.
Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top