1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Koninginne-ijstaart

Koninginne-ijstaart

Door: marjolijn123

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2003

Ingrediënten 4 personen


- 8 eieren
- 200 gram suiker
- 170 gram gezeefde bloem
- 1 potje abrikozen- of perzikkenjam
- 2 eetlepels perziklikeur
- 1 bak Peche Melba ijs
- bakpapier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met de suiker au bain marie (in een kom boven een pan heet water), tot het mengsel handwarm van temperatuur is.
Schenk het in de kom van de keukenmachine en klop het verder tot een dikvloeibare, schuimige massa (= biscuitbeslag).

Spatel de bloem erdoor. Strijk het beslag ca. 1 cm dik uit over de hele bakplaat. Bak het in ca. 10 minuten heel lichtbruin.
Haal het uit de oven en leg het omgekeerd op een met suiker bestrooide, schone theedoek. Laat hem afkoelen en trek het bakpapier er voorzichtig af.

Meng in een kom de helft van de jam met de likeur. Bestrijk de cake met jam. Rol het met plakfolie op en vries de rol in. Als de rol bevroren is haal het plastic eraf en snijd hem in dunne plakjes. Bekleed een bolle kom met plastic folie en leg de cakerondjes strak naast elkaar tegen de want. Vul de kom met Peche Melba ijs en vries hem in.

Keer de kom om en haal de ijstaart eruit. Verwarm de rest van de jam in een pannetje en schenk het over de ijstaart.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top