Biryani kip

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 275 gram basmatirijst, schoongespoeld
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 hele kardemompeulen
  • 2 tot 3 kruidnagels
  • 1 kaneelpijpje
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 uien, in plakken
  • 700 gram kipfilet, in blokjes
  • 1/4 theelepel pikant chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel fijngehakte verse gember
  • het sap van 1 citroen
  • 4 tomaten in plakjes
  • 2 eetlepels verse gehakte koriander
  • 1,5 deciliter yoghurt
  • 1/2 theelepel saffraandraadjes, in 2
  • theelepels hete melk geweekt
  • 3 eetlepels geroosterde, gehalveerde amandelen
  • takjes verse koriander en yoghurt voor het serveren




  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 657,58 kcal
    Koolhydraten 65,75 g
    Eiwitten 51,97 g
    Vetten 19,05 g
    Benodigdheden
    pan, oven,

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 190?C.

    Bereidingswijze

    Breng een pan water aan de kook en doe er de rijst, het zout, de kardemompeulen, kruidnagels en kaneelpijp in. Laat het geheel 2 minuten koken, giet de rijst af en laat de specerijen in de rijst zitten.
    Verhit de olie in een pan en fruit er de uien in 8 minuten bruin in. Voeg de kip en dan de gemalen specerijen, de knoflook, gember en het citroensap toe. Roerbak alles nog 5 minuten.
    Doe het kipmengsel in een ovenschaal en schik er de tomaat op. Strooi er de verse koriander over en schep de yoghurt erover tot het vlees en de tomaat helemaal bedekt zijn. Schep er dan de uitgelekte rijst over.
    Sprenkel er het saffraanmengsel over en giet er dan 1,5 deciliter heet water over.
    Leg het deksel op de schaal en zet 1 uur in de oven. Schep de biryani op een voorverwarmde dienschaal en verwijder de hele specerijen.

    Serveertip

    Garneer met de geroosterde amandelen en verse koriander en geef er apart wat yoghurt bij.



    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    heleen61 avatar
    heleen61

    Doorsturen

    Home Recepten