1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Bietjes

Bietjes

Door: smultuppie

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2003

Ingrediënten


500 gr gekookte bietjes
10 gr boter
1 kleine ui
1 theelepel suiker
I eetlepel azijn
kruidnagelpoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was, schil en schaaf de bietjes.
Smelt de boter in een schaal in 30 seconden op 800 Watt.
Snijd de ui in kleine stukjes, roer deze door de boter en laat de ui op 800 Watt in 3 minuten glazig koken.
Voeg de geschaafde bietjes, de azijn, de suiker en het kruidnagelpoeder aan de gesneden ui toe en roer alles goed door.
Kook de bietjes met een deksel op de schaal 5 minuten op 800 Watt.
Het is ook goed mogelijk, rauwe bieten in de magnetron te koken.
Was de bieten, snijd de bovenkant eraf en doe ze met 1 eetlepel water in een schaal met een deksel.
Kook ze in 15 minuten op 800 Watt en laat ze vervolgens 5 minuten nagaren.
Smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smultuppie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top