1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: kristiendejonckheere

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2003

Ingrediënten 4 personen


3 grote uien, 2 paprika's, 8 middelgrote aardappelen, 4 grote tomaten, 300 g lamsvlees (niet te vet), 4 soeplepels olie, 1 soeplepel, vetstof, 1/2 koffielepel kerrie, 1/2 koffielepel paprika, een snuifje tijm, een snuifje basilicum, een snuifje karwijzaad, een soeplepel gehakt bieslook, p & z.



Groenten (kip, vlees, of vis) ragout

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de olie en de vetstof heet worden in een vleespan of tajine. Bak er het in blokjes gesneden lamsvlees en de in 4 gesneden aardappelen goudbruin in. Voeg de kruiden toe, behalve het bieslook, evenals de in schijfjes gesneden uien en de in reepjes gesneden paprika's. Voeg er, als alles gekleurd is, de gepelde en in stukken gesneden tomaten bij. Roer goed om en zet het deksel op de pan. Laat gedurende een uurtje stoven. Strooi er voor het opdienen het gehakte bieslook over.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kristiendejonckheere
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top