Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Cream of Pumpkin Soup

Cream of Pumpkin Soup

Door: carodun

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2003

Ingrediënten 6 personen


1 pompoen, 4 uien(fijngehakt), halve liter groentebouillon, 1 tl zout, 1/8 tl versgemalen peper, 1/4 tl kaneel, 1/8 tl gemberpoeder. 2,5 dl slagroom.

Voor de croutons:
3 el boter, 1 el bruine suiker, 1/4 tl kaneel, 4 sneetjes witbrood.



Enigszins zoete, romige pompoensoep met hele aparte croutons.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pompoen doormidden, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en verwijder de schil. Kook de pompoen in ongeveer 20 minuten in water gaar. Giet het water af en pureer de pompoen.

Voor de croutons:
Verwarm de oven tot 200 graden. Roer de zachte boter, kaneel en bruine suiker door elkaar. Besmeer het brood met dit mengsel.
Zet het brood 10 minuten in de oven of tot het knapperig is. Snijd elke snee in 6 driehoeken.

Bereidingswijze

Smelt 2 el boter in de soeppan. Laat de uien hierin glazig worden. Voeg een kwart liter groentebouillon toe en roer goed. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.
Pureer dit mengsel met de staafmixer of in de Blender. Voeg daarna nog een kwart liter groentebouillon toe, de pompoen, kaneel, gemberpoeder, zout en peper. Breng dit aan de kook (deksel op de pan) en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.(af en toe roeren)Breng op smaak met zout en peper.
Voeg net voor het opdienen de slagroom toe en laat nu niet meer koken.

Serveertip

Schep wat soep in een bord. Doe in elk bord 4 stukjes croutons.(blijft bovenop de soep drijven) Bestrooi met fijngehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top