1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Kebab
  6. Kebab

Kebab

Door: heleen61

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram lamsvlees
5 eetlepels olijfolie
4 wortelen
3 kruidnagels
1 snufje peper
1 laurierblad
1 snufje zout
1 rode paprika
1 ui
1 takje tijm


Verder heb je nodig


Grillpennen, grill of barbeque


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de wortelen goed schoon en hak ze klein. Stamp de kruidnagels fijn. Pel de ui en snijd deze in 6 stukken. Ontzaad de paprika's en snijd ze in grove stukken. Doe voor de marinade de olijfolie, de tijm, de wortelen, het laurierblad, de kruidnagels, de stukken paprika, en de stukken ui in een kom. Roer de ingredienten goed door elkaar.

Bereidingswijze

Snijd het lamsvlees in grote vierkanten en leg ze vervolgens in de marinade. Schep de stukken vlees goed om en laat het geheel een halve dag intrekken.

Haal het vlees uit de marinade en rijg ze aan pennen. Wissel de stukken vlees af met een stuk ui of paprika en strooi wat zout en peper over de kebab. Rooster de kebab vervolgens onder de grill of op de barbecue.

Bereiding van de rijst. Was de rijst in een vergiet onder de koude kraan en laat de rijst vervolgens uitlekken. Breng de rijst met ongeveer 8 dl water en een snufje zout aan de kook. Laat de rijst in een vergiet uitlekken zodra deze gaar is. Laat de rijst vervolgens in ongeveer 5 minuten droogstomen.

Serveertip

Serveren met rijst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top