1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse salade.

Griekse salade.

Door: twinkeloogjes

  • Grieks, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4 grote (rijpe) tomaten, 1 kleine komkommer, 2 ajuinen (niet uzelve), 1 groene paprika, 1 handvol zwarte of groene olijve of een mengeling, 200 gram fetakaas.
Voor de slasaus: (vers) gemalen peper, zout, halve theelepel oregano, 1 tot 2 eetlepels citroensap, 6 eetlepels koud geperste olijfolie.
1 bosje peterselie, oregano.



Een bekende salade uit Griekenland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tomaten afspoelen en in dikke plakken snijden; komkommer schillen en in dikke plakken snijden; ajuinen schillen en in dikke plakken snijden; paprika's kuisen en in grote stukken snijden; alles mengen en over vier diepe borden verdelen; beleg ze met olijven en de in stukkjes gesneden fetakaas.
Zout, peper, oregano en citroensap mengen en roeren tot het zout opgelost is; er roerend de olie bijvoegen.
De salade overgieten met de dressing en bestrooien met peterseliie en oregano.

Serveertip

Serveer er (wit)brood (met knoflookboter) bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van twinkeloogjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top