6 kleine uienpaneermeelolijfolie2courgettesolijoliebasilicumchilipoederpeterselieknoflookchampigonsglas witte wijn1/2 citroen
LEKKERE HAPJES ALS VOORGERECHT OF GEWOON MET EEN GLASJE WIJN.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
CIPOLLE:Pel uien,halveer ze over de breedte,stroo er paneermeel en sprenkel er olijfolie over.Leg de halve uien op een met olie ingevette plaat en bak ze in een voorverwarmde oven tot ze licht bruin zijn(na 20-25 min.).ZUCCHINE:Snijd de courgettes in plakjes van een halve tot driekwart centimeter dik.Strooi er zout over.Schenk een laag olie in een koekepan,genoeg om de plakjes onder te dompelen.Bak de plakjes in 2-3 min. lichtbruin.Laten uitlekken en afkoelen.Maak een marinade van een scheut olijfolie en azijn,1 el basilicum(fijn gesneden),een mespuntje chilipeper,snippers peterselie en knoflook naar smaak.Schenk de marinade over de plakjes.Een paar uur koel wegzetten.FUNGHI AL VINO BIANCO:Maak 250 g champignons schoon en snijd ze in stukjes.Giet een glas witte wijn in een pannetje en doe daarbij een beetje zout,olie en een halve citroen.Smoor in het pannetje de stukjes champignons 30 min. lang op een heel laag vuur.
EXTRA:plakken gerookte ham,in blokjespateschijven meloenzwarte olijven(met olijfolie en venkelzaadjes),stukjes paprika gaar gestoofd in olie en op smaak gebracht met peterselie en knoflook.