Sardines uit de oven

  • Portugees, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2003

Leg de sardines in een ruime ovenschaal.
Schenk de wijn erbij en bestrooi met peper en zout.
Snijd de olijven en de tomaatjes klein.
Meng de kaas , broodkruim, olijven en tomaatjes door elkaar.
Verdeel over de sardines. Leg hier en daar een klontje boter of ( besprenkel met olijf olie )
Zet de schaal in de oven ( voorverwarmd )
25 min op 200 graden.
Lekker met Tomatensalade en stokbrood. Ook met rijst of pasta is het heel lekker of een combinatie. als je van vis houd is dit echt heel lekker. Eet smakelijk.
Een aanrader zegt Cees de auteur.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 Sardines schoon,
2 dl droge witte wijn,
50 gr broodkruim,
50 gr boter,
100 gr Gemalen parmezaanse kaas,
75 gr zwarte olijven,
5 zongedroogde tomaatjes,
zout en peper.
Boodschappen bestellen

Laatste reacties

Cabreira avatar
Cabreira 02-11-2010

ziet er fantastisch uit maar waar haal je in Portugal Parmezaanse kaas vandaan?

c0rnelis avatar
c0rnelis 07-02-2006

Heel bijzonder, het was heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten