1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turks brood

Turks brood

  • Turks, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2003

Ingrediënten


40 g gist; 1 dl lauw water; 500g tarwemeel; snuif zout; 1 eierdooier; 1/2 theelepel suiker; sesamzaad



Turks brood
Turks brood

Typische brood; recept gekregen van de bakker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de gist op in lauw water. Vermeng tarwemeel met een flinke snuif zout, maak een kuiltje en schenk er het gistpapje in. Kneed tot een slap deegje. Dek af en laat 15 min. rijzen. Maak er een platte koek van. Vermeng de eierdooier met 1/2 theeleple fijne suiker en 1 theelepel olijfolie. Besrijk er het brood mee. Bestrooi met sesamzaad en bak op een ingevet bakblik, 10 a 15 min. op 200?C



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top