3 grote vellen filodeeg; 200 g verse geitenkaas; 1 ei; 2 eetlepels gehakte gladde peterselie; (olijf)olie om te frituren
Sigaarkoekjes gevuld met geitenkaas- als voorafje; Borek is een algemene benaming voor gevulde hapjes van filodeeg, gefrituurd in olie (kunnen sigaartjes zijn maar ook driehoekjes, flapjes of pakketjes.De vulling kan ook verschillen vb. gehakt en uien) - mezze- wordt vaak als voorgerecht gekozen terwijl het eigenlijk een hapje bij een glas wijn en een gezellige babbel bedoeld is.
Verdeel de ronde deegvellen elk in vieren, zodat je d'r 12 driehoekige lapjes hebt. Vermeng de kaas met het ei en de peterselie. Schep langs de bolle kant van elk driehoekje een lepeltje kaasvulling. Vouw beide rechte randen naar binnen over de vulling en rol op vanaf de gebogen kant.
Bevochtig de punt van de driehoek met water en druk 'm goed aan. Frituur de borek in hete (olijf)olie en laat uitlekken op keukenpapier
(mezze= gegrilde gamba's,gepaneerde gefrituurde calamares, feta met een vleugje gedroogde oregano, tarama (mousse van viseitjes) borek met kaasvulling, gevulde druivenbladeren,cacik (tsatsiki of komkommermousse) dressing van Turkse yoghurt, opgklopt met paprikapoeder en knoflook. En daarbij een frisgroen slaatje met tomaten komkommer en olijven