Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Sigara borek

Sigara borek

Door: vifke

  • Turks, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2003

Ingrediënten


3 grote vellen filodeeg; 200 g verse geitenkaas; 1 ei; 2 eetlepels gehakte gladde peterselie; (olijf)olie om te frituren



Sigaarkoekjes gevuld met geitenkaas- als voorafje; Borek is een algemene benaming voor gevulde hapjes van filodeeg, gefrituurd in olie (kunnen sigaartjes zijn maar ook driehoekjes, flapjes of pakketjes.De vulling kan ook verschillen vb. gehakt en uien) - mezze- wordt vaak als voorgerecht gekozen terwijl het eigenlijk een hapje bij een glas wijn en een gezellige babbel bedoeld is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de ronde deegvellen elk in vieren, zodat je d'r 12 driehoekige lapjes hebt. Vermeng de kaas met het ei en de peterselie. Schep langs de bolle kant van elk driehoekje een lepeltje kaasvulling. Vouw beide rechte randen naar binnen over de vulling en rol op vanaf de gebogen kant.
Bevochtig de punt van de driehoek met water en druk 'm goed aan. Frituur de borek in hete (olijf)olie en laat uitlekken op keukenpapier

Serveertip

(mezze= gegrilde gamba's,gepaneerde gefrituurde calamares, feta met een vleugje gedroogde oregano, tarama (mousse van viseitjes) borek met kaasvulling, gevulde druivenbladeren,cacik (tsatsiki of komkommermousse) dressing van Turkse yoghurt, opgklopt met paprikapoeder en knoflook. En daarbij een frisgroen slaatje met tomaten komkommer en olijven



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top