1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Zuiglam op zijn Schots

Zuiglam op zijn Schots

  • Schots, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2003

Ingrediënten 4 personen


-500 g lamsvlees in blokjes
-1/2 l vleesbouillon
-zout en witte peper uit de molen
-150 g wortelen, raapjes (in plakjes)
-300 g prei (in ringen)
-600 g kleine aardappelen (krieltjes)
-80 g parelgort
-2 th lepels gedroogde pepermuntblaadjes
-dragonazijn en peterselie



Streekgerecht met karakter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-laat de bouillon aan de kook komen en doe het vlees erin
-kruiden met zout en peper naar smaak
-de groenten erbij doen en de geschilde krieltjes
-de gort en de pepermuntblaadjes erbij doen
-op een matig vuur 60 min zacht laten koken
-op smaak brengen met dragonazijn en eventueel nog wat zout
-vlak voor serveren de fijngehakte peterselie erover strooien



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top