1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. kabeljauw met zachte kruidensaus

kabeljauw met zachte kruidensaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2003

Ingrediënten 4 personen


4-8 kabeljauwmoten of polackfilets(mag ook diepvries zijn). 250 ml room, boter, peper zout, gesnipperde verse bieslook, verse peterselie, klein beetje italiaanse kruiden en een paar verse blaadjes citroenmelisse.


Verder heb je nodig


Ovenschaal en oven


Deze kabeljauwschotel smaakt heerlijk bij een gekookte aardappel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg dat de kabeljauuw of polacfilet voldoende ontdooid zijn. Leg ze op keukenpapier om voldoende droog te laten worden,schik ze daarna naast elkaar in een ovenschaal een beetje aankruiden met zout en peper volstaat. De oven 10 min' voorvervarmen op 180?, ondertussen maken we de saus, smelt de boter in een pan en doe er de kruiden onderdoor zodra de boter gesmolten is.Neem nu de pan van het vuur en voeg er zachtjes de room aan toe klop deze stevig op zodat ze mooi gebonden word.
Giet het geheel dan over de vis in de schaal.
versier de schotel met nog een paar verse blaadjes jonge citroenmelisse, laat de vis in de oven op 150? gaa worden in een tijd van ongeveer 20 min.
zo smakelijk

Serveertip

Je kan deze schotel serveren met aardappelpuree, kroketjes of gewone gekookte aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top