1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. tomatensoep

tomatensoep

Door: luckyjo

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui, gesnipperd -
2 eetlepels olijfolie classico -
200 gram panklare krielaardappeltjes, gehalveerd -
3 stengels bleekselderij, in plakjes -
5 worteltjes, in plakjes -
1 fles Maggi basis voor tomatensoep a 255 ml -
1 blikje mais -
1 prei, in dunne ringen -
peper -
2 eetlepels fijngehakte bladselderij






Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui 3 min. al omscheppend in de hete olie.
Bak de aardappeltjes met de bleekselderij en de wortelplakjes al omscheppend 5 min. mee.
Schenk de inhoud van de fles basis voor tomatensoep erbij en voeg 1 1/2 l water toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de uitgelekte mais en de prei toe en warm de soep kort door. Breng hem eventueel op smaak met peper en zout. Strooi de selderij erover. Lekker met een meergranenbol met kruidenboter en belegen kaas.

Bron

C1000



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top