1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Omelette Siberienne met vlam

Omelette Siberienne met vlam

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2003

Ingrediënten 8 personen


4 eiwitten M of L
eiercake in plakjes of eierkoeken in stukjes
2 dl vruchtencompote of ? l blik (430 g) vlaaivulling roodfruit
2 eetl. Marasquin of vruchtenlikeur
4 eetl. fijne kristalsuiker
1 l ijs
1 glas flambeerrum of cognac


Verder heb je nodig


Ovenschaal, beslagkom, mixer, grill op hoogste stand, spuitzak met gekartelde spuitmond, metalen soeplepel, gasvlam (afzuigkap uit!) en bestek


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast

Bereidingswijze

Verdeel de cake over de bodem van de schaal
Meng de vruchten met de Marasquin en voeg deze toe
Klop de eiwitten stijf met de suiker
Zorg ervoor dat alles paraat staat voor het dessert
Zet dan de grill op de hoogste stand
Schep het ijs op de vruchten en bedek dit aan alle zijden met het eiwitschuim
Gebruik de spuitzak voor fraaie motieven en bak de buitenkant lichtbruin
Verwarm de drank in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!)
Giet dit over de gebakken schuimlaag en dien brandend op - voorzichtig!

Serveertip

Lekker als feestelijk dessert



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top