4 eiwitten M of L
eiercake in plakjes of eierkoeken in stukjes
2 dl vruchtencompote of ? l blik (430 g) vlaaivulling roodfruit
2 eetl. Marasquin of vruchtenlikeur
4 eetl. fijne kristalsuiker
1 l ijs
1 glas flambeerrum of cognac
Ovenschaal, beslagkom, mixer, grill op hoogste stand, spuitzak met gekartelde spuitmond, metalen soeplepel, gasvlam (afzuigkap uit!) en bestek
Bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast
Verdeel de cake over de bodem van de schaal
Meng de vruchten met de Marasquin en voeg deze toe
Klop de eiwitten stijf met de suiker
Zorg ervoor dat alles paraat staat voor het dessert
Zet dan de grill op de hoogste stand
Schep het ijs op de vruchten en bedek dit aan alle zijden met het eiwitschuim
Gebruik de spuitzak voor fraaie motieven en bak de buitenkant lichtbruin
Verwarm de drank in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!)
Giet dit over de gebakken schuimlaag en dien brandend op - voorzichtig!
Lekker als feestelijk dessert