1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. koninginnesoep

koninginnesoep

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2003

Ingrediënten 4 personen


8 dl kippenbouillon, vers of van tablet
2 dl droge witte wijn
1 (enkele) kipfilet
1 takje lavas
1 takje tijm
1 takje peterselie
25 gram boter
25 gram bloem
witte peper en zout
1 eidooier
4 el room
1-1/2 el fijngesneden peterselie



Terug van het feest ?neem een kom soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon samen met de wijn aan de
kook. Voeg de kipfilet, lavas, tijm en
peterselie toe en temper de warmtebron.
Haal na 10 minuten de kipfilet uit de soep
en laat de bouillon tot de helft inkoken.
Zeef de bouillon. Maak van de boter en de
bloem een roux en voeg beetje voor beetje,
al roerend, de hete bouillon toe. Blijf
roeren tot een lichtgebonden soep is
verkregen en laat de soep nog even door-
koken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Roer
de eidooier met de room en 4 eetlepels hete
soep los. Giet dit mengsel vervolgens bij
de soep en roer het goed door.
Neem onmiddellijk daarna de pan van de
warmtebron, de soep mag nu niet meer koken.
Verdeel de kipblokjes over vier voor-
verwarmde soepborden en schep de soep
erover. Strooi er peterselie over.

Serveertip

In plaats van witte wijn kun je ook droge
sherry gebruiken. Op deze manier heet de
soep Sopa Real.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jafnoe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jafnoe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top