1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Quacamole

Quacamole

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 tomaat 1 bosuitje 15 g verse koriander 1/2 limoen 1 teentje knoflook 2 tl mexicaanse kruiden 2 rijpe avocado's zout rode of groene tabasco 25 g feta



Lekkere mexicaanse (dip)saus voor bij de tortillachips.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Wit van bosui fijnhakken, groen in dunnen ringetjes snijden. Koriander grof hakken. Limoen uitpersen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen

Bereidingswijze

Tomaat, wit van bosui, driekwart van koriander, 1 el limoensap en mexicaanse kruiden door knoflook roeren. Avocado's halveren, pit verwijderen en avocado's met lepel uithollen. Vruchtvlees in diep bord scheppen en met vork fijnprakken. Tomaatmengsel erdoor roeren Quacemole op smaak brengen met zout, limoensap en tabasco. Quacamole in kom of in lege avocadohelften scheppen. Feta verkruimelen en met uienringetjes en rest van koriander over quacamole strooien. Eetsmakelijk!

Serveertip

Lekker met tortillachips.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy_crepes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy_crepes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top