1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pasta met Gorgonzolasaus

Pasta met Gorgonzolasaus

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-04-2003

Ingrediënten 2 personen


150 gram penne rigate of een andere pasta
300 gram broccoli
150 gram gorgonzola
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook
125 ml koksroom
1 theelepel tijm
zout en versgemalen zwarte peper
3 eetlepels Parmezaanse Kaas



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta in circa 10 minuten beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd kleine broccoliroosjes in weinig water in circa 4 minuten beetgaar. Snijd de gorgonzola in stukjes.
- Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een sauspan en fruit de ui zachtjes aan. Pers de teen knoflook erobven uit. Voeg de koksroom, gorgonzola en tijm toe en laat de kaas al roerende smelten tot een mooie saus ontstaat.
- Warm de saus nog even door. Giet de pasta en de broccoli af. Schep de broccoli door de pasta en verdeel dit over twee diepe borden. Breng de gorgonzolasaus op smaak ,et zout, peper en tijm en schep de saus over de pasta. Strooi de Parmezaanse Kaas erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top