zeevruchtensoep

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mosselen
100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
10 sint-jakobsnoten
4 langoustines
1 preiwit
1 ui
2 stengels bleekselderij
5 dl visfumet
2 dl Noilly Prat
2.5 dl room
1 kruidentuiltje
20 g kervel
1 eetlepel dragon (fijngehakt)
20 g boter (bakboter)
peper
zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De groenten wassen en schoonmaken. De bleekselderij fijnsnijden en de prei in kleine ruitjes snijden. De ui pellen en fijnsnijden.

De fijngesneden bleekselderij en ui even fruiten in boter. De mosselen toevoegen, op een hoog vuur laten openkoken, uit de schelpen halen en apart houden. Enkele mosselen in hun schelp bewaren voor de garnering.

Het kookvocht van de mosselen zeven door een fijne puntzeef, de visfumet en het kruidentuiltje erbij voegen, tot de helft inkoken en daarna de sint-jakobsnoten en de langoustines erin gaar pocheren (4 tot 5 minuten).

De zeevruchten uit het pocheervocht halen en warm houden. De langoustines pellen en de koppen met de scharen apart houden voor de garnering. Het kruidentuiltje verwijderen. De room en Noilly Prat bij het pocheervocht voegen en even inkoken tot een romig soepje.

De preiruitjes beetgaar koken in de soep. Op het laatst de garnalen toevoegen en de soep op smaak brengen met peper en zout.

De sint-jakobsnoten, mosselen en langoustines over warme borden verdelen en de soep erover gieten. Garneren met gehakte dragon, kervelpluksels, een mossel met schelp en een langoustinekop-met-scharen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten