Mignongebraad met champignonsaus en tomaat

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g mignongebraad
3 tomaten
35 g tomatenpuree
1 ui
1 eetlepel ketchup
250 g champignons
25 augurkjes (zoetzuur)
1 eetlepel mosterd
2 dl zure room
5 cl vodka
100 g boter (bakboter)
0.5 eetlepel peperbolletjes (groen)
peper
zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.

De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.

De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak brengen met tomatenpuree en ketchup. De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.

Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met peper en zout. De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee leggen. In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15 minuten.

Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees flamberen met vodka.

De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd. Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en alles overgieten met de zure roomsaus.

Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten