1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kip op indische wijze

Kip op indische wijze

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-04-2003

Ingrediënten 1 personen


150 gr kippenfilet
150 gr magere yoghurt
citroen
knoflook
kurkuma
koriander ( korrels )
komijn
gember ( verse of poeder )
piment ( voor de liefhebbers )
groene groenten naar keuze
50 gr rijst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst uw eigen currypoeder :
Warm de gember, de korianderkorrels, komijn en de kurkuma lichtjes op ( zonder vetstoffen ). Stamp de korianderkorrels fijn en voeg er de andere kruiden aan toe. Vermeng met de knoflook en de verse piment tot u een pasta verkrijgt.
Doe dit alles in de magere yoghurt, samen met de citroen. Plaats uw kippenfilet erin en laat minimum 2 uur in de koelkast staan. Warm een grill op ( zonder vetstoffen ) en eens deze goed warm is, plaats uw kippenfilet erop en laat goed bruin worden. Tijdens het bakken kan men de kippenfilet met het yogurtmengsel insmeren om uitdrogen te voorkomen.

Bereidingswijze

Opdienen met de volgens verpakking bereide rijst en de gestoomde groenten

Serveertip

Voedingswaarde : 439 Kcal

Eiwit = 42,6 gr
Koolh. = 47,7 gr
Vet = 8,5 gr
Kan met alle soorten vlees ... wel even de calorieen en vetten omreken dan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top