1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. ROZEMARIJN SCONES

ROZEMARIJN SCONES

Door: kramer1274

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2003

Ingrediënten 4 personen


25 gr tarwebloem4 tl bakpoeder1 tl zout2 tl rozemarijnnaaldjes50 g boter3 el karnemelk4 el creme fraiche


Verder heb je nodig


Uitsteek vormpjes van 6 cm doorsneeingevette bakplaat


DEZE HARTIGE ROZEMARIJNSCONES MET ROOMKAAS EN ZALM MAAKTE ONS LUNCH EXTRA LEKKER.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.Zeef de bloem,bakpoeder en zout boven een kom.Voeg de rozemarijn toe.Kneed de boter er met de vingers door tot een kruimelig deeg ontstaat,Roer de karnemelk en de creme fraiche erdoor en meng alles tot een zacht deeg.Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm. dik.Steek met de uitsteek vorm cirkels uit het deeg en leg deze op de bakplaat.Bak de scones in ca. 15 min. gaar in het midden van de oven.Serveer ze warm met bijv.verse roomkaas,verse roomkaas en zalm of met tapenade en een plak Parmaham.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top