1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipcurry

Kipcurry

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2003

Ingrediënten 1 personen


150 gr kippenfilet
50 gr rijst naar keuze
75 ml kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
50 gr rode paprika
1/2 ui
Kippenkruiden naar keuze
1 1/2 eetlepel currypoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
Maizena



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de olie in een kookpot en bak hierin de in stukjes gesneden kip ( kruiden naar smaak met de kippenkruiden ). De gesneden ui en de in reepjes gesneden paprika hier aan toevoegen en ongeveer 2 minuten laten meebakken. Bereid ondertussen de bouillon. Hou hiervan een kopje apart en roer de curry- en gemberpoeder er doorheen. Voeg de bouillon bij de gebakken kip en groenten en laat dit alles ongeveer 2 minuten koken. Vervolgens het kopje bouillon met het kruidenmengsel hier doorheen roeren.

Bereidingswijze

Binden met de maizena en opdienen met de volgens verpakking bereide rijst.

Serveertip

Voedingswaarde : 452 Kcal

Eiwit = 33 gr
Koolh. = 42 gr
Vet = 15 gr



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top