Roergebakken asperges

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg witte asperges of 1 kg groene asperges * 1 eetl. olijfolie * 75-100 g bacon, in reepjes gesneden * 1-2 takjes rozemarijn of 1-2 theel. gedroogde rozemarijn * klontje boter * citroensap * peper * zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de asperges schoon (bij de groene asperges alleen het onderste stukje afsnijden en/of dik schillen). Leg de asperges voordat u ze gaat schillen 15 minuten in koud water. Schil de asperges vervolgens met een scherp mesje in de richting van het ondereinde, terwijl u de kop vasthoudt. Draai de stengel na elke beweging een beetje. Snijd vervolgens een stukje van het ondereinde af en leg de geschilde asperges voor gebruik direct in koud water. Kook de asperges beetgaar. (Groene asperges 2-3 minuten koken). Laat ze goed uitlekken.

Verhit de olijfolie in een wok en voeg de baconreepjes en de rozemarijn toe. Roerbak 2-3 minuten en voeg de asperges toe. Roerbak deze 2-3 minuten mee. Voeg een klontje boter toe en druppel er wat citroensap overheen. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met in parten gesneden aardappelen met schil, geroosterd in de oven.


Variaties
- Vervang de bacon door ansjovisfilets.
- Voeg op het laatst bij gebruik van groene asperges, wat ontpitte olijven toe.
- Zet een schaaltje vers geraspte parmezaanse kaas op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten