Asperges met Blini's

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Een recept van Piet Huysentruyt van VTM

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 blinis (zie recept Blinis)

4 schijfjes gerookte zalm

12 gekookte asperges

dille

8 eetlepels lichte room

wat citroensap

1 tomaat
wat pomodorikruiden



wat lompviseieren

Voor de blinis:
15 gr gist

3,5 dl lauwe melk

225 gr boekweitmeel

2 eierdooiers

1 eetlepel gesmolten boter

2 eiwitten

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wikkel de asperges in de zalm en schik ze op een blinis, leg hierop nog een blinis

Kook de lichte room met wat citroensap en de Pomodorikruiden

Serveer de blinis met dit sausje, versier met dille en lompviseitjes

Blinis,
Meng het gist met de lauwe melk en giet het op het boekweitmeel. Voeg er de dooiers aan toe alsook de gesmolten boter

Meng tot een deeg en laat rijzen

Klop de eiwitten zeer stijf en meng dit onder het deeg

Bak de blinis in een klein pannetje of in een klein vormpje in de oven









Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

aspergekokertje avatar
aspergekokertje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten