1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aspergepuree met Parmaham en kwarteleieren

Aspergepuree met Parmaham en kwarteleieren

Door: aspergekokertje

  • Belgisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 bot asperges

4 aardappelen

4 kwarteleitjes

1 eetlepel bieslook

1 eetlepel sesamzaadjes

6 schijfjes Parmaham

boter

2 koffielepels Vandemoortele Delicatesse(olie)
geroosterde Sesamzaadjes




Een recept van Piet Huysentruyt van VTM.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij de topjes eraf, snij de rest heel fijn, kook de puntjes apart gedurende 8 minuten

Schil de aardappelen en kook deze supergaar samen met de fijngesneden asperges. Giet dit af en pureer ze, voeg er julienne aan toe van 2 schijven Parmaham, de fijn gesneden bieslook en wat boter

Leg de rest van de Parma tussen boterpapier en plaats dit in de oven gedurende 1 uur op 50 graden

Bak de kwarteleitjes in wat boter als een spiegeleitje

Schik de puree op het bord met daarop het eitje, de gedroogde Parmaham en overgiet met wat Vandemoortele Delicatesse .Strooi er wat geroosterde Sesamzaadjes over.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top