Asperges met een hamsausje.

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2003

Een recept van Piet Huysentruyt van VTM.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bot asperges

4 eetlepels bloem

2 eieren

2 eetlepels bier

2 schijfjes gekookte ham

2 gekookte eieren

2 dl lichte room

2 eetlepels Balsamicoazijn

2 eetlepels gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij ze in stukken van 5 cm, kook ze gaar. Giet af en laat uitlekken

Meng de eigelen met de bloem en het bier en klop de eiwitten stevig op, spatel ze door de bloemmengeling

Dip de asperges in het beignetbeslag en frituur ze op 180 graden gedurende 5 minuten

Hak de gekookte eieren en meng ze met de lichte room, azijn en gehakte peterselie, breng op smaak en voeg er de julienne van ham aan toe

Serveer de beignets met het sausje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten