1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges met een hamsausje.

Asperges met een hamsausje.

Door: aspergekokertje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2003

Ingrediënten 4 personen


1 bot asperges

4 eetlepels bloem

2 eieren

2 eetlepels bier

2 schijfjes gekookte ham

2 gekookte eieren

2 dl lichte room

2 eetlepels Balsamicoazijn

2 eetlepels gehakte peterselie



Een recept van Piet Huysentruyt van VTM.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij ze in stukken van 5 cm, kook ze gaar. Giet af en laat uitlekken

Meng de eigelen met de bloem en het bier en klop de eiwitten stevig op, spatel ze door de bloemmengeling

Dip de asperges in het beignetbeslag en frituur ze op 180 graden gedurende 5 minuten

Hak de gekookte eieren en meng ze met de lichte room, azijn en gehakte peterselie, breng op smaak en voeg er de julienne van ham aan toe

Serveer de beignets met het sausje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top