1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Paashaastaart

Paashaastaart

  • Belgisch, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2003

Ingrediënten


400 gram zachte boter- 400 gram suiker- 400 gram bloem- 300 gram poedersuiker- 8 eieren- ? pot bosvruchtenjam- 2 citroenen- ? zakje gemalen kokos- suiker-eitjes- 2 roze marshmallows- rode en bruine smarties Eventueel andere taartversieringen en 1 pakje chocolade glazuur



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 ?C.en braadslede invetten en bekleden met bakpapier

Bereidingswijze

De boter en suiker met de mixer ongeveer 10 minuten op de hoogste stand tot een romige massa kloppen. Een voor een de eieren erdoor kloppen. (pas het volgende ei toevoegen als het eerste helemaal is opgenomen). Daarna steeds een deel van de bloem er boven zeven en met een spatel er heel luchtig door scheppen. Deeg overdoen in de braadslede en de bovenkant met een spatel gladstrijken. De braadslee in het midden van de oven ca. 1 ? uur goudbruin bakken. ( de taart is gaar als er met een sateprikker ingeprikt wordt en deze er droog uitkomt) Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. De taart boven een taartrooster keren en het bakpapier er voorzichtig aftrekken. De taart nu verder laten afkoelen. De taart overlangs doormidden snijden. Onderste helft dik bestrijken met de jam. De bovenste helft weer op de onderste helft terug leggen. Snijd met een mes een paashaas uit de taart. (houd het mes goed rechtop) Citroenen uitpersen. Boven een kom de poedersuiker zeven. Roer 3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels water door de poedersuiker tot er een mooi glazuur ontstaat. Bestrijk de paashaas nu met het glazuur en strooi in een zeef de kokos gelijkmatig over de paashaas. Maak nu met de smarties, marshmallows en de chocolade glazuur de ogen, pootjes en de mond van de paashaas op de taart. Laat het glazuur goed hard worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasbest1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasbest1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top