mejillones con salsa picante

  • Portugees, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2003

mosselen in pikante saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg panklare mosselen, 3 eetl. azijn, 1 middelgrote ui, peterselie, bladselderie, zout, 4 eetl. mayo, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. sherry, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. zoetzure repen rode paprika uit glas, cayennepeper, soja.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet, kleine fijnmazige theezeef, koffiefilterzakje

Voorbereiding

was de mosselen onder koud stromend water en verwijder de openstaande en de zware exemplaren.Breng in een wijde pan een laagje water aan de kook met de azijn, de ui, de peterselie, de selderie en een halve eetlepel zout.

Bereidingswijze

Doe de mosselen in de pan en laat het water in de gesloten pan zo hard mogelijk koken tot alle schelpen open zijn. Zet de vergiet op een kom en laat de mosselen daarin uitlekken. Zeef het kooknat en laat de mosselen daarin uitlekken. Zeef het kooknat door het fijnmazig zeefje. Roer de mayo, de mosterd, de sherry en citroensap door elkaar en voeg zoveel van het mosselkooknat toe tot de saus dik vloeibaar is. Laat de repen paprika in de zeef uitlekken. Neem de mosselen uit de schelpen. Schep de paprika met de mosselen door de saus. Voeg naar smaak peper of soja toe.

Serveertip

Garneer met een paar mosselschelpen en dien op met geroosterd brood of bruin brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten