1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Meringue
  5. Meringue

Meringue

  • Belgisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-04-2003

Ingrediënten


55 g poedersuiker per eiwit
1 eetl. boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

(10 min. + 2 a 3 u in de oven)
- Klop het eiwit bijna stijf.
- Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Blijf kloppen tot u glanzend eiwit in stevige pieken bekomt.
- Strijk de bakplaat in met boter en verdeel er het eiwit in toefjes op.
- Schuif in de voorverwarmde oven op 100 ?C en laat gedurende 2 a 3 u drogen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimkoekjes. Steek een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje blijft staan. Dat doet de meringue beter drogen.
Afwerking
- Deze zeemzoete koekjes kan u makkelijk meerdere dagen bewaren. Ook lekker als u ze verkruimelt in een ijscoupe met fruit en vruchtencoulis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top