GEVULDE EIERDOPJES
- Belgisch, Borrelhapje
- 10-20 min.
typisch paasgerecht: roerei op smaak gebracht met naar eigen voorkeur
langoestines, grijze garnalen, reuzengarnalen, kreeft...
In de eischaal geserveerd een prachtig aperitiefhapje of op het bord voor
een heerlijk verrassende paasbrunch.
voor 12 personen:
Ingrediënten 12 personen
6 gekookte zoetwater reuzengarnalen6 gekookte langoustinestaarten
100 g gepelde Noordzeegarnalen
2 eetlepels zalmeitjes
10 eieren
1 dl melk
50 g boter
2 eetlepels gehakte bieslook
peper en zout
voor de garnituur:
gefrituurd preiwit
verse kruiden (dille, kervel, bieslook, enz.)
blokjes tomaat
een handvol krulsla
enkele radijsjes
Bereidingswijze
1. De eieren zorgvuldig breken, de schalen wassen en laten drogen.
2. De eieren in een kom mengen met het bieslook, peper en zout.
3. De boter laten smelten in een pan. De eieren toevoegen en op een heel
zacht vuurtje voortdurend omroeren tot een halfvaste massa.
4. Het bakproces stoppen door er de melk onder te roeren.
5. De eischalen vullen met wat roerei en volgens eigen fantasie afwerken met
de Noordzeegarnalen, reuzengarnalen, langoustinesstaarten en zalmeitjes.
Serveertip
Naar wens garneren en serveren in eierdopjes.