Palmpaashaan

  • Nederlands, Brood
  • 60-120 min.


Bron:Receptenweb

Deel dit recept

Ingrediënten
* 500 gr bloem
* 1 eetlepel anijszaad
* 1 1/2 dl lauwe melk
* 30 gr gist
* een snufje zout
* 5 eetlepels olie
* 1 ei
* 1 eetlepel honing
* 1 eetlepel rietsuiker
* 4 eetlepels melk
* anijszaad.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Meng het anijszaad door de bloem.
* Los de gist op in de lauwe melk en laat dit staan tot zich belletjes vormen.
* Roer alle ingredienten, t/m de rietsuiker, door elkaar en kneed ze tenminste 10 minuten door elkaar.
* Voeg eventueel maximaal 4 eetlepels melk toe.
* Het deeg moet stevig blijven.
* Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.
* Verdeel het in gelijke stukken ter grootte van een mandarijn en vorm daar langwerpige, puntige broodjes van (of maak er hazen of hanen van).
* Verwarm de oven voor op 225?C en vet een bakplaat in met olie.
* Leg de deegvormen op de bakplaat en laat ze buiten de oven onder een theedoek nog 15 minuten narijzen.
* Bestrooi ze met anijszaad en bak ze middenin de oven in ? 25 minuten gaar.

Serveertip

Serveren bij het paasontbijt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten