Palmpaashaan
- Nederlands, Brood
- 60-120 min.
Bron:Receptenweb
Bereidingswijze
* Meng het anijszaad door de bloem.
* Los de gist op in de lauwe melk en laat dit staan tot zich belletjes vormen.
* Roer alle ingredienten, t/m de rietsuiker, door elkaar en kneed ze tenminste 10 minuten door elkaar.
* Voeg eventueel maximaal 4 eetlepels melk toe.
* Het deeg moet stevig blijven.
* Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.
* Verdeel het in gelijke stukken ter grootte van een mandarijn en vorm daar langwerpige, puntige broodjes van (of maak er hazen of hanen van).
* Verwarm de oven voor op 225?C en vet een bakplaat in met olie.
* Leg de deegvormen op de bakplaat en laat ze buiten de oven onder een theedoek nog 15 minuten narijzen.
* Bestrooi ze met anijszaad en bak ze middenin de oven in ? 25 minuten gaar.
Serveertip
Serveren bij het paasontbijt.