Perfect pizzadeeg

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2003

Basisrecept inc. tomatensaus naar een recept van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
0.5 blik passata
of paar verse rijpe (biologische)tomaatjes
geperst teentje knoflook
olijfolie
oregano
150 gram bloem pp
1.5 dl water
6 gr gist
beetje zeezout
0.5 tl suiker of wat zoetstof
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegroller en/of pastamachine
bakpapier
vork
knoflookpers

Bereidingswijze

In midden van bloem kuiltje maken. Water hierin doen en de gist. Zout en suiker toevoegen. Met vork in midden roeren, kuil niet doorbreken. Zodra het deeg begint te worden met de deegroller uitrollen totdat het deeg dun is. Hoe dunner hoe sneller klaar. Misschien is het handig om het deeg al op de bakplaat te leggen waarop een laag aluminiumfolie ligt en dan nog een beetje met de deegroller eroverheen te gaan.
Zelf maak ik het deeg het liefste met de pastamachine. Stand 6 levert een lekker lichte knapperige bodem op..mmmm
Baktijd: ongeveer 10-13 min.

Bron

Naar een recept van Jamie Oliver

Serveertip

Lekker is om de pizza te beleggen met verse basilicum en verkruimelde (buffel)mozzarella en natuurlijk je favoriete ingrediënten.

Neem je dit recept mee? Kijk dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl
Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest, welke en twitter. 

Laatste reacties

jamie-oliver avatar
jamie-oliver 26-06-2005

groetjes!

trublu3600 avatar
trublu3600 10-04-2004

Lekker en krokant. De combinatie met de kruidige tomatensaus is gewoonweg heerlijk. Ik heb het laten chekken door een bevriend italiaanse koppel,ze vonden het prima.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten