1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Pittige tomatensoep

Pittige tomatensoep

Door: herman_hietbrink

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2003

Ingrediënten 8 personen


* 4 ons gehakt
* 2 kg tomaten
* 2 uien
* 2 grote tenen knoflook
* maggi poeder
* 1 blaadje laurier
* 1 flesje tomatensap


Verder heb je nodig


Staaf mixer


Lekker smakelijk, lekker simpel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid het gehakt lekker pittig. Maak er soepballetjes van. Snijd tomaten in stukken. Maak kleine blokjes van schoongemaakte ui en knoflook.

Bereidingswijze

Zet de gehaktballetjes net onder water, en laat dit trekken gedurende 30 minuten. Haal de balletjes uit het vocht. Voeg de tomaten, ui, knoflook en laurier aan het vocht toe. Kook dit mengsel ca 20 minuten. Vis de laurier eruit. Voeg een flesje tomatensap toe. Pureer het mengsel met een staafmixer. Voeg maggipoeder naar smaak toe. Voeg de balletjes toe.

Serveertip

Voeg op het voorverwarmde bord de soep toe en maak af met een beetje room in het midden van de soep.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herman_hietbrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top